Horehronský rezeň

Bravčové karé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, nakrájame na rezne, mierne naklepeme, osolíme a obalíme v hladkej múke. Takto pripravené rezne namáčame do zemiakového cestíčka a vyprážame v horúcom oleji.
Cestíčko: Zemiaky umyjeme, očistíme, postrúhame, pridáme vajcia, polohrubú múku, soľ mlieko a očistený a prelisovaný cesnak.


Nátierka Eros Pista

Maslo vymiešame , pridáme prelisovaný tvaroh, smotanu, ajvar a dobre vymiešame.

Rožky kysnuté s tvarohom

Suroviny na prípravu:
1 kg hladkej múky
2 vajcia + 1 na potretie/ zmiešané s olejom/
7 dl mlieka
2 ks droždia
1 prášok do pečiva
4 PL cukru
2 Kl soli
2 dl oleja

Postup: Do vlažného mlieka pridáme droždie, cukor ,necháme vykysnúť, potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na desať rovnakých bochníkov. / 200 g /. Bochníky rozvaľkáme a narežeme na trojuholníky, ktoré plníme tvarohovou plnkou. Stočíme do tvaru rožteka, dáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom s olejom a pečieme.

Jogurtový šalát s jablkami

Suroviny na prípravu:
500 g červených jabĺk
jogurt biely / 250 g /
med a orechy na ozdobenie
Postup: Jogurt s medom dobre premiešame. Jablká umyjeme , prekrojíme a zbavíme jadierok. Nakrájame ich na kocky, ktoré vložíme do pripraveného jogurtu s medom. Všetko zľahka premiešame. Nakoniec posypeme nasekanými orechami a necháme vychladnúť v chladničke.  Pred podávaním pokvapkáme medom.